Bizonyítványok átvétele

Az osztrák és magyar bizonyítványok megérkezése után értesítést küldünk a jelentkezési lapon megadott e-mailcímre az átvétel lehetséges időpontjairól. Az elkészült bizonyítványát az alábbi módon veheti át

Személyesen:

A vizsgázó a bizonyítványait a Debreceni Egyetem Germanisztikai Intézetében, nyitva tartási időben, személyesen veheti át érvényes személyi igazolvány, jogosítvány vagy útlevél felmutatásával.

Meghatalmazott útján:

Amennyiben a vizsgázó a bizonyítványokat személyesen nem tudja átvenni, úgy meghatalmazás útján – meghatalmazás felmutatásával – átvehető mindkét bizonyítvány.

Ehhez két tanú által hitelesített, írásos meghatalmazás kitöltése szükséges. A meghatalmazott a meghatalmazás leadásával és személyi igazolványa felmutatásával járhat el.

A meghatalmazást itt töltheti le.

Postai úton:

A bizonyítványok postázását írásban kell kérvényezni a vizsgahely felé. A kérvény megérkezését követően a vizsgahely postázza a bizonyítványokat.

A postai költség a vizsgázót terheli! A postázáshoz 1db saját névre megcímzett, tértivevényhez (750 Ft értékben) felbélyegzett A4-es méretű bélelt boríték (F/16 típusú) szükséges. Postázási cím: 4032 Debrecen, Egyetem tér 1. Borítékra írják rá: Debreceni Német Kulturális Fórum

A postán megrongálódott vagy elveszett vizsgabizonyítványokért felelősséget nem vállalunk!

Így kaphatjátok vissza a sikeres ÖSD-nyelvvizsga díját!

A nyelvvizsgákra vonatkozó kormányrendelet értelmében 2018-tól állami visszatérítés jár a sikeres nyelvvizsgák utánígy a Magyarországon akkreditált középfokú (B2) ill. felsőfokú (C1) ÖSD vizsgák után is. A nyelvvizsga díját a jelentkezéskor be kell fizetni és amennyiben a vizsga sikeres, egy éven belül vissza lehet a díjat igényelni. Ezért fontos a befizetésről szóló számlát megőrizni. A vizsgadíjból 34.500 Ft-ot térít vissza az Államkincstár. A kedvezmény a 35 évnél fiatalabbakra vonatkozik. A visszatérítést az alábbi formanyomtatvány kitöltésével lehet igényelni:

https://nyugdijbiztositas.tcs.allamkincstar.gov.hu/m/2018/Nyelvvizsga-djhoz-nyjtott-tmogats-irnti-krelem.pdf

Csak egy nyelvvizsgát térítenek vissza, amelyet 2018. január 1. után szereztek, nem számít azonban, hogy van-e az illetőnek már más nyelvből megszerzett vizsgája.

Willkommen auf unseren Seiten!


Deutsches Kulturforum Debrecen

Deutsches Kulturforum Debrecen auf FacebookUnsere Förderer


Goethe Institut Budapest Debrecen Megyei Jogú Város Institut für Germanistik der Universität Debrecen Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzat
 • Kategorien

 • Archiv

 • Kalender

  August 2019
  M D M D F S S
  « Jun    
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031