info@deutsches-kulturforum.hu

info@deutsches-kulturforum.hu

+36 30 223 5951

+36 30 223 5951

4032 Debrecen Egyetem tér 1.

4032 Debrecen Egyetem tér 1.

Nyelvvizsgák

Goethe nyelvvizsgák

Német nyelvtudásáról nemzetközileg elismert bizonyítványra van szüksége? Intézetünk valamennyi szinten kínál német nyelvvizsgákat: a kezdőknek szóló A1-től a legmagasabb szintű nyelvtudást igazoló C2-ig.
goethe

Időpontok és jelentkezés 2020

A vizsgadíjjakat és vizsgaidőpontokat itt töltheti le: Vizsgaidőpontok és vizsgadíjak

A vizsgák bemutatása

Goethe-Zertifikat A1
Goethe-Zertifikat A2
Goethe-Zertifikat B1
Goethe-Zertifikat B2
Goethe-Zertifikat C1
Goethe-Zertifikat C2

Jelentkezés

A Goethe Intézet vizsgáira való jelentkezés feltételei a jelentkezési határidő és a vizsgadíj befizetésére kitűzött határidő betartása. Az akkreditált vizsgák esetében (Goethe Zertifikat B1, B2 és C1) a vizsgázók alsó korhatára 14 év. A további Goethe vizsgák nem szabnak alsó korhatárt, csak ajánlatot tesznek erre. A vizsgajelentkezés időben, azaz legkésőbb a jelentkezési időszak utolsó napján kell megtörténjen. A pontos határidőket a vizsganaptárban találja.

A jelentkezés a jelentkezési lap kitöltésével lehetséges, melyet a következő címre kérjük megküldeni: goethe@deutsches-kultuforum.hu 

A vizsgadíj átutalása legkésőbb a jelentkezési időszak utolsó napján lehetséges a következő számlaszámra: 11600006-00000000-23053023. A vizsga idejéről és helyszínéről e-mail-ben értesítjük Önt.

A visszalépés legkésőbb a vizsga előtt két héttel lehetséges. Ebben az esetben a vizsgadíjat visszatérítjük Önnek, 5000 Ft-os kezelési költség levonásával. Ha a vizsgát egy későbbi időpontra halasztja, úgy ezt két héttel a vizsga előtt költségmentesen megteheti. Ha egészségügyi okokból nem tud megjelenni a vizsgán, a teljes vizsgadíjat visszatérítjük Önnek. (orvosi igazolás szükséges). Túl kevés jelentkező esetén fenntartjuk a vizsga elhalasztásának jogát.

 

Jelentkezési lap (PDF)

További információkat a vizsgákról és próbavizsgákat itt talál.

FONTOS:

2020 januárjától a jelentkezők saját maguk is be kell jelentkezzenek a vizsgára, amit a következő oldalon tehetnek meg: goethe.nyelvvizsgajelentkezes.hu

nemet-tanfolyamok
Miért jó németül tanulni?

7 érv a német nyelv mellett

Ha német ajkú üzleti partnereivel németül kommunikál, jobb üzleti kapcsolatokat építhet fel, ezáltal pedig jobb esélyei lesznek a hatékony kommunikációra – és ezzel a sikerre.

Némettudással növelheti karrieresélyeit, amelyek a hazájában és más országokban működő német cégeknél kínálkoznak. Jó némettudással Ön is egy globális üzleti kapcsolatokkal rendelkező vállalkozás produktív részesévé válhat.

A német turisták sokat utaznak és messzire, és nyaralásaikon többet költenek, mint más országok turistái. Szeretik, ha külföldön is németül tudó személyzet szolgálja ki és németül beszélő idegenvezető kalauzolja őket.

Aki németül tanul, betekintést kap a német nyelvű országok multikulturális társadalmába, az itt élő emberek vágyaiba és álmaiba.

Némettudással nem csak a német nyelvű országokban mélyítheti el úti élményeit, de Európa más országaiban is, különösen Kelet-Európában.

A német Goethe, Kafka, Mozart, Bach és Beethoven nyelve. Mélyítse el Ön is a szépség és bölcsesség élvezetét, olvassa és hallgassa műveiket eredeti nyelven!

Németország számtalan ösztöndíjjal várja azokat, akik Németországban szeretnének továbbtanulni. Külföldi fiatalok speciális vízummal vállalhatnak munkát a vakáció mellett, bizonyos szakmákban pedig külön rendeletek segítik a munkavállalást.