Bizonyítványok átvétele

Az osztrák és magyar bizonyítványok megérkezése után értesítést küldünk a jelentkezési lapon megadott e-mailcímre az átvétel lehetséges időpontjairól. Az elkészült bizonyítványát az alábbi módon veheti át

Személyesen:
A vizsgázó a bizonyítványait a Debreceni Egyetem Germanisztikai Intézetében, nyitva tartási időben, személyesen veheti át érvényes személyi igazolvány, jogosítvány vagy útlevél felmutatásával.

Meghatalmazott útján:
Amennyiben a vizsgázó a bizonyítványokat személyesen nem tudja átvenni, úgy meghatalmazás útján – meghatalmazás felmutatásával – átvehető mindkét bizonyítvány.
Ehhez két tanú által hitelesített, írásos meghatalmazás kitöltése szükséges. A meghatalmazott a meghatalmazás leadásával és személyi igazolványa felmutatásával járhat el.
A meghatalmazást itt töltheti le.
Postai úton:
A bizonyítványok postázását írásban kell kérvényezni a vizsgahely felé. A kérvény megérkezését követően a vizsgahely postázza a bizonyítványokat.
A postai költség a vizsgázót terheli! A postázáshoz 1db saját névre megcímzett, tértivevényhez (750 Ft értékben) felbélyegzett A4-es méretű bélelt boríték (F/16 típusú) szükséges. Postázási cím: 4032 Debrecen, Egyetem tér 1. Borítékra írják rá: Debreceni Német Kulturális Fórum
A postán megrongálódott vagy elveszett vizsgabizonyítványokért felelősséget nem vállalunk!
Így kaphatjátok vissza a sikeres ÖSD-nyelvvizsga díját!

A nyelvvizsgákra vonatkozó kormányrendelet értelmében 2018-tól állami visszatérítés jár a sikeres nyelvvizsgák utánígy a Magyarországon akkreditált középfokú (B2) ill. felsőfokú (C1) ÖSD vizsgák után is. A nyelvvizsga díját a jelentkezéskor be kell fizetni és amennyiben a vizsga sikeres, egy éven belül vissza lehet a díjat igényelni. Ezért fontos a befizetésről szóló számlát megőrizni. A vizsgadíjból 34.500 Ft-ot térít vissza az Államkincstár. A kedvezmény a 35 évnél fiatalabbakra vonatkozik. A visszatérítést az alábbi formanyomtatvány kitöltésével lehet igényelni:

https://nyugdijbiztositas.tcs.allamkincstar.gov.hu/m/2018/Nyelvvizsga-djhoz-nyjtott-tmogats-irnti-krelem.pdf
Csak egy nyelvvizsgát térítenek vissza, amelyet 2018. január 1. után szereztek, nem számít azonban, hogy van-e az illetőnek már más nyelvből megszerzett vizsgája.