Vizsgaeredmények

Pontszámítási változások:
2017. márciustól változtak továbbá a minimális pontszámok a B2-es vizsgán. Ahhoz, hogy egy vizsgázó sikeres vizsgát tegyen és a Magyarországon akkreditált vizsgáról bizonyítványt is kapjon, minden készségre vonatkozóan el kell, hogy érje a 40%-os ponthatárt.
Olvasott szövegértés minimum 8 pont, hallott szövegértés minimum 8 pont, íráskészség minimum 12 pont elérése szüksége ahhoz, hogy magyar, államilag elismert bizonyítványt szerezhessen a vizsgázó. A nemzetközi bizonyítvány megszerzésének feltételei változatlanok.
Az új ponthatárok a 2017. márciusi vizsgáktól kezdődően érvényesek.
Kedves Vizsgázó,
mielőtt megnézi a vizsgaeredményét, kérjük, olvassa el az alábbiakat:

  • A pontjait tartalmazó táblázat nem tartalmazza, hogy a vizsga sikere volt-e.
  • A sikeres vizsgához szükséges minimális pontszámokat az alább található ponthatárok táblázat tartalmazza.
  • Tekintse meg kódja segítségével a pontjait, majd vesse össze őket a ponthatárok táblázattal.
  • Vegye figyelembe, hogy a sikeres vizsgához mind az egyes készségeknél, mind az írásbeli vizsgánál összesen, mind szóbeli vizsgánál el kell érni a minimális pontszámot.
  • Ha az írásbeli vizsgán összességében elérte ugyan a ponthatárt, de valamelyik részkészségnél (olvasott szöveg értése, hallot szöveg értése, íráskészség) nem, a vizsga nem sikeres.
  • Ha minden részkésszégnél minimális pontszámot kapott, az kevesebb, mint a teljes írásbeli vizsgára vonatkozó ponthatár, tehát a vizsga nem sikeres.
  • A B1 Zertifikat vizsgánál az egyes részkészségekről a bécsi vizsgaközpont külön-külön állít ki bizonyítványt. Ezen vizsga esetében sikeres szóbeli vagy sikeres írásbeli vizsgarészek esetén magyar részbizonyítvány is kerül kiállításra.

Pontjai megtekintéséhez kattintson ide. Azonosítója megadásával megtekintheti és kinyomtathatja vizsgaeredményét.

Ponthatárok

Pontszámítási változások (2017. márciustól):
2017. márciustól változtak a minimális pontszámok a B2-es vizsgán. Ahhoz, hogy egy vizsgázó sikeres vizsgát tegyen és a Magyarországon akkreditált vizsgáról bizonyítványt is kapjon, minden készségre vonatkozóan el kell, hogy érje a 40%-os ponthatárt. Olvasott szövegértés minimum 8 pont, hallott szövegértés minimum 8 pont, íráskészség minimum 12 pont elérése szüksége ahhoz, hogy magyar, államilag elismert bizonyítványt szerezhessen a vizsgázó. A nemzetközi bizonyítvány megszerzésének feltételei változatlanok.

Vizsga olvasott szöveg értése hallott szöveg értése levélírás írásbeli összesen szóbeli írásbeli + szóbeli
összesen
ÖSD Zertifikat B1 60 60 60 180 60 240
ÖSD Zertifikat B2 8 8 12 42 18 60
ÖSD Zertifikat C1 10 10 7 + 7
összesen 15!!!
42 18 60