Rólunk

A Debreceni Német Kulturális Fórum a helybéli egyetem és a 2004-ben alapított Debreceni Német-Magyar Kulturális Egyesület kezdeményezésére alakult meg. A Fórum 2005. október 13-án egy ünnepség alkalmával mutatkozott be nyilvánosság előtt. Az egyesület a Német Kulturális Fórum segítségével szeretne a nyilvánosság elé kerülni. A Kulturális Egyesület a jelenlegi 48 tagjával mindenekelőtt információs tevékenységre kötelezi el magát.

A Kulturális Fórum feladatait abban látja, hogy együttműködéseket és projekteket kezdeményezzen és végigkísérjen különböző magyar és német partnerek valamint intézmények között, a kultúrához és tudományhoz kapcsolódó információkat közvetítsen, a város kulturális életét koncertek és kiállítások által gazdagítsa, valamint ápolja a német nyelvet. A Fórum rendezvényei helyi partnerek együttműködése során jönnek létre.

A cél az, hogy a Kulturális Fórum – a városban lévő más külföldi szervezetekhez hasonlóan – hosszabb ideig megmaradjon, és támogatást kapjon mind a várostól mind az egyetemtől. Különösen fontos partnereink a Germanisztika Intézet, a Debreceni Egyetem valamint a Debreceni Konzervatórium. A kapcsolatfelvétel további lehetséges németországi együttműködő partnerekkel és pártfogókkal, iskolákkal és más képző intézményekkel valamint tudományos szervekkel és központokkal a mindennapos tevékenység középpontjában áll.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük